top of page

Venus on Sunday
Vrouwencirkel

Vrouwencirkel

Venus on Sunday is een 6-weekse cursus waarin we ons verdiepen in het vrouwelijke mysterie en via verschillende taoïstische oefeningen onze vrouwelijke essentie herontdekken. Door te werken met oefeningen die specifiek voor ons vrouwenlichaam zijn ontwikkeld kunnen we onze vrouwelijke kwaliteiten meer toe-eigenen zijn we in het dagelijks leven meer in staat om deze kwaliteiten uit te dragen.

Vrouwencirkels worden al eeuwenlang overal ter wereld gehouden. Vrouwen komen van oudsher samen om te delen, te vieren en te rouwen. Als vrouwen samen komen ontstaat er bijna altijd iets moois, er ontstaat verbinding en we produceren het hormoon oxytocine wat onder andere goed is voor ons immuunsysteem. Er ontstaat heling wanneer je jouw gevoelens deelt en je gehoord wordt door andere vrouwen in een veilige setting. De oude Taoïsten waren meester(e)s(sen) in het bestuderen van de subtiele energetische eigenschappen van het menselijk lichaam, en ontwikkelende meditaties en oefeningen om het menselijk potentieel zoveel mogelijk te benutten. Ze ontdekten dat we onze jeugdigheid en vitaliteit konden behouden en verbeteren door middel van werken met (seksuele) energie. Vroeger werden deze oefeningen geheim gehouden voor 'het normale volk' en alleen aan de keizerlijke familie geleerd. In Venus on Sunday werken we met deze oefeningen, die generaties lang zijn doorgegeven van leraar tot leerling.

Wat is vrouwelijke essentie?

Iedereen bezit een zowel mannelijke als vrouwelijke essentie. Omdat we in een overwegend dominant mannelijke samenleving leven (mannelijke energie is lineair, doelgericht, resultaatgericht, assertief, actie etc) kan iedereen in onze samenleving wel van wat meer vrouwelijke energie profiteren. Vrouwelijke energie wordt omschreven als cyclisch, verbindend, intuïtief en creatief. De vrouwelijke essentie heeft een meer 'zijnskwaliteit'. Als je meer vrouwelijke energie bezit is het makkelijker om in een staat van overgave te komen, je kwetsbaar op te stellen en met meer zachtheid door het leven te gaan. In Venus on Sunday voeden we meer onze vrouwelijk essentie, en komen we meer harmonie met onszelf en de wereld om ons heen.

IMG-9788_edited.jpg
Praktisch

Twee opties:

De originele 6-weekse Venus cirkel
Zondagen van 17.00 - 19.00
18 & 25 september, 2, 9, 16 & 23 oktober

Early bird prijs voor 31 augustus betaald: €220,- daarna volledige prijs €330,-

De basis Venus cirkel
Donderdagen van 19.00 - 21.00

15, 22 & 29 september

Prijs: €120,-
 

Locatie: Rotterdam Noord

https://www.gaiacenter.nl/

Na aanmelding houden we een kort intake gesprek via zoom om af te stemmen of de cirkel geschikt is voor jou.

Voor meer informatie over de inhoud ga naar venusonsunday, of stuur me een bericht.

Het programma

Wat kan je verwachten? Ik begeleid je gedurende zes bijeenkomsten in verschillende taoïstische meditaties en andere oefeningen: Week 1: Innerlijke balans Week 2: Veilige basis in het bekken Week 3: Sensualiteit Week 4: Diepte & creatieve kracht Week 5: Jade ei ceremonie Week 6: Ontmoet je sensuele zelf Een greep uit de oefeningen die aanbod komen; Buikmassage Innerlijke glimlach meditatie Psoas-spier oefeningen Yoni steam Womb healing meditatie (Zelf)borstmassage Jade ei ceremonie en meer!

Optioneel: Omdat voor sommige vrouwen een cirkel met oefeningen rondom onze borsten, vagina en baarmoeder nog te spannend is, kan je ook kiezen voor de introductie vrouwencirkel.


Dezelfde basis alleen geen yoni ei, steam, borstmassage en baarmoeder meditaties.

 

Drie sessies waarin we aan veiligheid en balans bouwen in ons eigen lichaam, en kennismaken met de vrouwencirkel en met ons sensuele zachte zelf.

Week 1: Innerlijke balans

Week 2: Veilige basis in het bekken

Week 3: Sensualiteit

Wat kan een Venus on Sunday cirkel je brengen?
  • Meer verbinding met jezelf, zelfrespect en zelfliefde

  • Meer in contact met je intuïtie

  • Een zachte kracht in jezelf ontdekken

  • Meer in contact met je eigen sensualiteit en seksualiteit

  • Meer geaard en in je eigen lichaam aanwezig zijn met een kalm hoofd en compassievol hart.

  • Je vitaler voelen

  • Meer genieten in het dagelijks leven

  • Beter in staat zijn om te ontvangen, om terug te leunen en te ontspannen

  • Beter in staat zijn om keuzes te maken vanuit liefde (voor jezelf en anderen)

Voor wie?

Een inclusieve vrouwencirkel is voor iedereen met een fysiek vrouwelijk lichaam. Het is niet nodig om je als vrouw te identificeren, óf om als vrouw geboren te zijn; non binaire, transgender en intersekse personen zijn allemaal welkom.

bottom of page